Siguranta copiilor in timpul calatoriei cu masina – cateva sfaturi practice

Posted: 25 martie 2013 in Siguranta auto
Etichete:, , , , , , , , ,

Atunci cand fixati scaunul copilului si copilul cu centura de siguranta a masinii, trebuie sa fiti foarte atenti ca centurile sa fie corect asezate. In caz contrar, copilul poate aluneca din scaunul auto sau pot aparea consecinte si mai grave in caz de impact.

De asemenea, trebuie sa va asigurati ca centura de siguranta a masinii nu trece pe sub bratul copilului. Acest lucru poate cauza accidentarea grava a copilului in zona abdomenului, in caz de impact.

Pentru copiii cu varsta de minim 5 ani, centura de siguranta trebuie sa treaca corect prin fata claviculei, similar cum trece centura prin fata unui adult.

Un alt aspect important: alegerea scaunului auto care sa se potriveasca varstei si greutatii copilului. S-a constatat faptul ca de multe ori, copiii sunt asezati in scaune auto care nu corespund, in cele mai multe cazuri copiii fiind prea mici pentru scaunul achizitionat de parinti. In acest caz, scaunul auto poate deveni periculos pentru copii, chiar si atunci cand scaunul este foarte bun calitativ si ofera siguranta sporita pentru grupa pentru care a fost proiectat.

Copiii cu varsta de pana la 2 ani, trebuie sa fie asezati numai cu spatele la directia de mers. Conform ultimelor studii in domeniu, siguranta copiilor sporeste daca sunt asezati cu spatele la directia de mers. De aceea, au aparut noi modele de scaune auto care multumita spatiului generos dintre scaun si bancheta masinii, ofera posibilitatea asezarii copilului in scaun cu spatele la directia de mers, si dupa varsta de 2 ani, beneficiind de tot confortul necesar unei calatorii linistite si sigure.Image

Expertii din domeniul sigurantei auto, recomanda scaunele auto cu sistem de prindere tip isofix, chiar daca aceste scaune sunt ceva mai scumpe decat cele cu prindere doar in centurile de siguranta ale masinii. Pentru acest lucru, este necesar sa verificati daca masina este prevazuta cu sistem de prindere isofix.

Comentarii
  1. Baltaretu George Florentin spune:

    Am cumparat un scaun cu system izofix de la 0 la 18 luni si nu pot tine un copil de 3 luni in el pentru ca forteaza milocul copilului el fiind prea mic si neputand sa stea in fundulet centru lui de greutate in scaunel este la fundulet si forteaza mijlocul. Ce sa fac?
    Am fost mintit ca pot folosi scaunul de la 0 luni la 18 luin iar copilul sta incomod in scaunul mai sus descries.
    Scaunulul l-am cumparat acum 3 luni si nu-l pot folosi.
    Va rog sa maq ajutati, intr-un fel.
    Multumesc.

Lasă un comentariu